Szász X szép kultúra – VEKOP mentorprogram

2019.január 21-én kezdtünk a Szász X szép kultúra programot, melynek keretében először a nevelőtestület tagjai vettek részt ún. “érzékenyítő” foglalkozáson, melyen megismerhettük a diákokkal együttesen feldolgozandó tematikát.

A színes bevezető foglalkozást, és a diákok tréningjét Dr. Elnour Szilveszter tartotta. Ezen a napon változatos témákat felsorakoztató vázlat szerint dolgozott a 30 fős tanuló csoport. Olyan témák kerültek megbeszélésre, mint az önismeret, az önérvényesítés, az önfegyelem, a konfliktuskezelés, a személyes célok, az élethosszig tartó tanulás fontossága, valamint a XXI. századi fiatalokkal támasztott társadalmi és munkaerő piaci igények stb.
A foglalkozást hiánypótlónak tekintjük. Hisszük, hogy a további foglalkozások is hasonlóan motiválóak lesznek diákjaink körében, mely mind a nevelési – , mind a tanulási folyamat eredményességét is segíti. Az előadó személye erre biztosíték, hisz hiteles példáival, tanácsaival, tapasztalatával már az első találkozás után elnyerte a diákok bizalmát.