Mi már láttuk a nyitás előtt láttuk az Etele Plázát!

Szeptember 7-én délelőtt Radványi Gábor, a Futureal-csoport főépítésze vezette körbe a 12.b osztályt (Nagy Éva és Vendégh Zsolt oktató kollégák kíséretében) a készülő újbudai Etele Plázában. A pláza szeptember 17-én nyit, mi még a „premier előtt” léphettünk be.

A több mint kétórás látogatás során megismerkedtünk a korszerű pláza fogalmával, ill. a gyakorlatban láthattuk annak megvalósulását, a munkálatok zárórészét. A főépítész Úr még a belépés előtt ismertette az újbudai intermodális közlekedési városközpont programját, amelynek része még az Etele Plázán kívül a Budapest One irodaház is. A környék ideális az átmenő forgalom szempontjából: a becslések szerint naponta közel 150-175 ezren veszik igénybe a kelenföldi M4-es metróállomást, a regionális vasútállomást és a buszpályaudvart. A helyszín elsődleges vonzáskörzetében közel negyedmillióan élnek.

A most átadásra kerülő Etele Plaza Magyarország harmadik legnagyobb (55 000 m2-es) bevásárló és szórakoztató központja lesz. A különleges megjelenésű, háromszintes épületben 180 üzlet kap helyet. A tervek szerint az Etele Plázában minden eddiginél nagyobb számban képviseltetik magukat a népszerű divatmárkák, mint bármely más budapesti bevásárlóközpontban. A divatüzletek mellett egy hatalmas élelmiszer-áruház, egy új típusú multiplex mozi és különféle kikapcsolódási lehetőségek várják majd a látogatókat.

(Benti képeket adatvédelmi ok miatt nem közölhetünk.)

Szó szerint a pincétől (1250 gépkocsit befogadni képes mélygarázs) a “padlásig” (tetőtéri terasz) bejártuk ezt a hatalmas épületet (amely a korábbi SZÁMALK helyén épült.)

A mintegy 180 üzletet magába foglaló (új típusú szolgáltatásokkal felszerelt), közép-európai mérettel nézve is jelentős plázában még javában folytak a munkálatok. Óvatosan lépdeltünk az állványok között: egy „okospláza” készült körülöttünk. A https://www.futurealgroup.com/hu oldalon mindenki megismerheti ennek az európai méretű cégcsoportnak az eddigi produktumait.

Nagyon köszönjük a Futureal-csoportnak és Radványi Gábor Főépítész Úrnak a belépés biztosítását.

Egyszóval: nagy élmény volt a „premier” előtti látogatás, hiszen az áruval még nem feltöltött falak mögé is bepillanthattunk. A 2021-2022-es beiskolázási és pályaorientációs tanévünket az Etele Pláza-látogatással indítottuk el.