Ballagás 2023

Látogatás a pénz múzeumban

Újra Pénzmúzeum! Ezúttal a 9.b osztály tanulói tekintetté meg az interaktív kiállítást! Szervező és kísérő oktatók: Bognár Orsolya, Budai Sándor, Gulyás Zoltán

Digitális témahét 2023

Iskolánkban az idei tanévben is megrendezésre került a Digitális Témahét 2023. március 27-31-ig.
A hét fő témaköre a mesterséges intelligencia napjainkban egyre erősebb térnyerése volt. A diákok csoportokban számos területet megvizsgáltak, ahol elég nagy a valószínűsége annak, hogy a mesterséges intelligencia részben vagy egészben átveszi az ember szerepét, pl. a munka, szolgáltatások, művészetek világa.
Nagy sikere volt a diákok között a mesterséges intelligenciával (ChatGPT)-vel való chatelés. Verset írattak a Chat-tel, kérdéseket tettek fel stb.. A diákok plakátot is készítettek a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, ezekből mutatunk be pár érdekes darabot.
Végül de nem utolsósorban a diákok 1 napra elszakadtak a mesterséges intelligencia világától és ismerkedtek a vírusok, és egyéb internetes kártevők hatásával, illetve az ezektől való védekezéssel.

A témahét weboldala

Szervező oktatók: Babusáné Gazdik Ágnes, Elek Márta

Magyarorszag 365

A Kk12 osztály felkereste a Duna- korzón a Magyarorszag 365 című szabadtéri fotókiállítást. A képek közül mindenki kiválasztotta a kedvenceit.
A programot Szántóné Czecze Enikő oktató szervezte

Húsvéti készülődés a diáknapon

Diáknap a SZÁSZ-ban!

E-jam újra

Ismét E-JAM! Ismét diákvásár! Megtaláltok Minket az Árkádban! 10.30-kor kezdünk! Turbucz Ékszer DV csapata várja vásárlóit!😇🙏😉🙂
Örülünk és hálásak vagyunk diákjaink lelkes és kitartó munkájáért!
Legyen szép napotok! 😇🙏❤️

Kirándulás Kassára

A 9.b osztály a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának keretein belül ma Kassára látogatott. Megkoszorúzták a köztemetőben a honvéd sírokat, megnézték az óvárost is.

Szervező és kísérő oktató: Bognár Orsolya, Budai Sándor és Nagyné Szélpál Zsuzsanna

Színházi program

A 10.A osztály a Nemzeti Színház János vitéz előadását nézhették ma meg. Remek színházi élmény volt!
Szervező és kísérő oktató: Fedora Gabriella és Szücs Katalin

Március 15-i megemlékezés

Március 14-én az 1848-as forradalmi eseményekre emlékeztünk! Köszönjük a 9.C osztály színvonalas műsorát!
Felkészítő tanár: Tüdős Anita

Pénz7

Március 3-án, hétfőn startoltak a Pénz7 programjai iskolánkban fókuszban a pénzkezeléssel és pénzügyi biztonsággal! Tanulóink heti munkáiból mini kiállítást szerveztünk. Eredmények a fotókon!
Köszönjük Budai Sándor és Gulyás Zoltán tanár urak szervező munkáját és minden kollégánk, tanulónk aktív részvételét!

Énegyetem "minitréning"

A TEST-LÉLEK-ELME harmonikus együttműködése, összhangja hozzásegít bennünket az élet teljesebb, boldogabb megéléséhez. Németi Roland, az Énegyetem alapítója egy fantasztikus “minitrèninggel” készült a 9b-seinknek az említett témában! Nagyon örülünk a Rolanddal való együttműködésnek! Visszajelzések nagyon pozitívak a foglalkozásról; várjuk a hétfői folytatást! 🙏😇🙂

Valentin nap

Valentin napi fotósarok, szívküldi, sütik. 

Így készültek a DÖK tagok és a 9.b osztály diákjai.
Nagyon köszönjük ezt a kedves napot!

E-jam

TURBUCZ ÉKSZER DV – diákvállalkozók a Szászban

November elején megalakult hivatalosan is iskolánk első diákvállalkozása. A 10.b osztály 5 tanulója vállalta fel, hogy csatlakozik a JUNIOR ACHIVEMENT MAGYARORSZÁG Oktatási Alapítvány évek óta futó kezdeményezéséhez.
A fiatalok ásvány ékszer készítésével foglalkoznak; a beszerzéstől az értékesítésig tartó folyamatot teljesen, egy élő vállalkozáshoz hasonló módon szervezik. A vállalkozásuk neve Turbucz Ékszer DV és tagjai: Turbucz Kata, Árvai-Borsos Bertalan, Zöldi Nóra, Galgóczi Réka Hanna és Poller Szilárd.
2022. december 10-én, szombaton a vállalkozók első vásárukon is részt vettek az Etele Plázában.
A vállalkozás működtetéséhez sok sikert és kitartást kívánunk!
A diákvállalkozás működtetésében Rabóczki István tanár úr vesz részt.

Mikulás nap

JÁRT NÁLUNK A TÉLAPÓ!

2022. december 6-án iskolánkba is ellátogatott a télapó!
Minden terembe bekopogott krampuszaival és édességgel lepte meg a tanulókat!
A télapó munkáját Nagy Fanni tanárnő segítette az iskolánkban. Köszönjük!

Szalagavató

Szalagavató 2022

2022. november 11-én tartottuk végzőseink szalagavató ünnepségét. Az iskolánk életében az egyik legszebb alkalom, amikor tanár és diák együtt emlékezik az elmúlt időszak legszebb pillanataira és képletesen a tanárok és szülők együtt engedik útjukra a fiatalokat új céljaik felé.
Iskolánk igazgatónője, Illésné Takács Éva az alábbi gondolatokkal köszöntötte az érintett tanulókat, megjelent vendégeket és kollégákat:

Kedves Végzős Diákok!
Kedves Szülők, Vendégek!
Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntök mindenkit, akik eljöttek ma este együtt ünnepelni a végzőseinkkel. Nagy nap ez a családoknak, tanulóinknak és Nekünk is, hiába éljük már át sokadszorra ezt az eseményt.
A szalagtűzés hagyománya nagyon régre nyúlik vissza. Az első, maihoz hasonló bálokat az 1830-as években rendezték, ami még akkor a VALÉTÁLÁS szóra hallgatott. Ez a latin „VALATE” szóból ered, ami egyenlő az „ÉLJETEK BOLDOGUL” felkiáltással, mely egy útra bocsátó áldás is volt az iskola részéről.

Kedves Végzőseink!

Jelképesen utatokra bocsátunk most Titeket. Ma este folyamán az ezt jelképező szalagot tűzzük fel Nektek. A kis szalag és rajta az évszám magába sűríti az elmúlt 3 vagy 4 év ezernyi emlékét, a legboldogabb pillanatokat. Viseljétek büszkén szívetek fölött.
Nehéz elengedni Titeket. Sokan gondoljuk azt, hogy a ragaszkodás erőssé tesz minket; ragaszkodunk azokhoz, kik szívünkhöz ennyire közel állnak, és akiket ennyire megszerettünk. Az elengedés folyamán sok dolgot veszítünk el a múlt pillanataiból, de a mában megtalálja magát az a varázslat, mely az életünk új kapuján átsegít bennünket. Az ünnepség fényét erősebbé teszi, hogy együtt indulhatunk tovább ezen az új úton. Veletek vagyunk Mi, itt vannak szüleitek, barátaitok, hozzátartozóitok. Közösen segítünk elengedni még a régit, hogy befogadhassátok mától minden pillanatban azt, amik vagytok, akik lehettek, akivé válhatok.

Kedves Szülők!

Most Önökhöz szeretnék szólni. Hálásak vagyunk azért, hogy gyermekeiket kísérhettük útjukon és köszönjük, hogy ezzel a bizalommal megtiszteltek bennünket. Ígérjük, nem engedjük még el kezeiket, mivel életük egyik megmérettetése még hátra van. Hisszük, hogy közösen, együttműködve sikerül.
Kedves Kollégák!
Szeretném köszönetemet felétek is tolmácsolni. Köszönöm, hogy tudásotokkal, szakmai és emberi hozzáállásotokkal támogattátok a tanulóinkat abban, hogy most mindannyian itt állhassanak. Kérlek Titeket, hogy az eddigi lendületet tartva segítsük a fiataljainkat a céljaik elérésében.
Krúdy Gyula szavaival köszönök el: „Ezer szépet ígér a holnap, mosolyogva nézz a jövőbe hát!”

Halloween a Szászban!

A Diákönkormányzat kezdeményezésére a mai nap Halloween témájú volt! Jellmezbe bújhattak a kalandvágyók, smink mögé rejtőztek diákok, tanárok, és mindenki élvezhette a szünetekben a süteményvásárt és a jobbnál-jobb szendvicseket!

Köszönjük a lelkes részvétet a diákok részéről, és a szervezést a DÖK-nek és Nagy Fanni tanárnőnek

Október 23-i megemlékezés

Iskolánk diákjai Budapest történelmi helyszínein emlékeztek meg az október 23-i eseményekről. Október 21-én, pénteken elindultunk, hogy felkeressünk néhány olyan helyszínt, amely segít feleleveníteni az október 23-i eseményeket. Iskolánk diákjai, tanáraik vezetésével az alábbi helyszínekre jutottak el és helyben oldottak meg interaktív feladatokat:
  • Ötvenhatosok tere,
  • Kossuth tér, In memoriam 1956,
  • Hangár-hét
  • Kerepesi temető 21-es parcella,
  • Corvin negyen, 56-os pesti srác emlékmű,
  • Kilián laktanya,
  • Széna tér, 56-os emlékmű.
Köszönjük a humán munkaközösségnek a feladatlapokat és a szervezést!

Üzemlátogatás


A 11.a és a 11.b osztályok szeptember 6-án az iskolánk partneréhez, a Howden Hungary Kft. irodájába látogatott. A tanulók betekintést szereztek egy multinacionális cég mindennapjaiba. Köszönjük a lehetőséget!

Kísérő tanárok: Abai-Singer Klára, Emődi József, Pál Géza, Schein Ákos

Látogatás a Pénzmúzeumba

Nem mindennapi élményben volt része a K-5/13 kereskedő osztálynak. Ellátogatott a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontba, ahol interaktív módon fedezhette fel a gazdasági folyamatok működését, a pénzhasználat alapszabályait. Tárlatvezetéssel egybekötött program keretében többek között megemelhették az aranyrudat, tőzsdejátékban vettek részt és megcsodálhatták az „aranyvonatot” is.

A program Budai Sándor oktató kollégánk szervezésében valósulhatott meg

Projekthét "gólyáknak"

A 22/23-as tanév első hetén nagy szeretettel üdvözölhettük kilencedikes diákjainkat. Az összes szászos diák projekteken vett részt, ahol a ‘gólyák’ egymással és tanáraikkal ismerkedhettek és színes feladatokat teljesítettek. A ‘Készülj egy neves napra’ projektfeladat során remek művek készültek, ezeket az osztályok az év során még felhasználják.
Szervezők: Bognár Orsolya és a Szász oktatói

Kedves Felvételizők! 

Örülünk annak, hogy ilyen nagy számban jelentkeztetek iskolánkba továbbtanulás céljából! 
A felvételi tájékoztatóban leírtak szerint várunk Titeket a szüleitekkel együtt egy személyes beszélgetésre iskolánkba február 28-március 2. között az alábbi beosztás szerint: 
 
Címünk: Budapesti Gazdasági SZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola, 1087 Budapest, Szörény utca 2-4. 
 
Jövőhéten találkozunk, sziasztok!
 
A beosztás az alábbi linkeken, PDF formátumban letölthető és az OM azonosító listából kereshető, ki mikor kerül sorra: 

 

Letölthető részletes tájékoztató PDF formátumban

2023 február 28, Kedd

 

Letölthető részletes tájékoztató PDF formátumban

2023 március 2.., csütörtök