TANULMÁNYI VERSENYEK

Kazinczy-verseny

Iskolánk tanulói ma (2023 01 23) Kazinczy-versenyen vettek részt.

A verseny a Magyar Kultúra Napjához, a Himnusz születésének 200. évfordulójához is kapcsolódott.

I. helyezett: Szabó Márton (9.c)

II. helyezett: Berkes Gábor (Kk. 12)

Gratulálunk a résztvevőknek!

ANGOL NYELVI KAVALKÁD

Immár hagyomány jelleggel minden évben, novemberben megrendezzük az Angol nyelvi kavalkád névre hallgató helyi szintű versenyünket 9-13. évfolyamos tanulók körében. Az idegen nyelvi munkaközösség szervező munkáját dícséri; idén közel 60 fő tanuló nevezett és ért el nagyon szép eredményt.
Nagyon sokan vettek részt!! Köszönjük a tanulóink lelkes részvételét, azt, hogy fontosnak tartják ezeket a megmérettetéseket és köszönjük a munkaközösség szervező – lebonyolító munkáját!

PROFI-T-ABILITY - VÁC

Hatalmas csaták a PROFI-T-ABILITY váci döntőjén: így zárult az ország első logisztikai társasjáték bajnoksága

Olvass tovább…  

BGSZC szintű helyesírási verseny

Helyesírási verseny-  BGSZC-s diákoknak!

2022. november 15-én megrendezésre került iskolánk humán munkaközössége által szervezett, BGSZC-szintű helyesírási verseny. A versenyen résztvevő diákok mindegyike nagyon szép eredményt ért el, a legkiemelkedőbb teljesítményt pedig az alábbi három tanuló nyújtotta:

1. helyezett: Kiss Csenge, BGSZC Békésy György Technikum

2. helyezett: Takács Ádám, Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

3. helyezett: Kovács Tímea, Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

Gratulálunk a résztvevőknek és tanáraiknak! Köszönjük a humán munkaközösség szervező munkáját!

Unicef - Bootcamp

2022. november 11-13.-i hétvégén 2 csapatunk (Learn-to-go és Lex) részvételével folytatódott a Rajtad áll a jövőd elnevezésű program. A három napos műhelymunka során a csapatok mentoraikkal, iskolai koordinátoraikkal kreatív feladatok megoldásán keresztül dolgozták ki projektjeiket. Az előző időszak kutatómunkáinak eredményeivel foglalkoztak, lehetőségük volt délutáni foglalkozások során további inspirációt szerezni, feltöltődni. A harmadik nap végén 6 csapat jutott tovább az inkubációs szakaszba, a mi iskolánkból a LEARN-TO-GO csapata. Mindenkinek gratulálunk!

Csapataink az UNICEF programjában

Iskolánk 4 csapattal csatlakozott az UNICEF Magyarország Rajtad áll a jövőd! elnevezésű programjához, amelyet az UNICEF immár 4. alkalommal szervezett meg 14-22 év között fiatalok számára a saját jövőjük aktív alakítására való ösztönzés érdekében. A kezdeményezés lényege, hogy a mi társadalmunkat érintő kérdésekre a tanulók adjanak megoldási javaslatokat konkrét termék vagy szolgáltatás tekintetében. Az alábbi 4 témában kutattak tanulóink és készítették el pályázataikat: 10.a osztály (tagjai: Gál Boglárka, Kardos Rebeka Dzsesszika, Szijjártó Lili, Rátkai András): Felismerték azt az élethelyzetet, hogy a diákok gyakran felejtik otthon okmányaikat, buszbérleteiket stb.; ennek megoldására ezért kitaláltak egy karkötőt, mely „QR-kódként” tartalmazza az összes szükséges adatainkat (bemutatkozó videó: lásd lent).

10.c osztály (tagjai: Nagy Dániel, Kovácsevics Alex, Herédi Benedek, Kenderesi Gábor): Projektjükkel szeretnék összekapcsolni a tanárokat és diákokat és együttműködésüket egy új szintre emelni a magánoktatás területén. Megalkották a LEARNTOGO szolgáltatásukat (bemutatkozó videó: lásd lent).

11.a osztály (tagjai: Tengely Anita, Kovács Tímea, Nagy Kornélia Ramóna): Ők a környezetvédelemben gondolkoztak. Felismerték, hogy talán indokolatlanul is sok ruhát használunk, kihasználásuk „gazdaságtalan” és előállításuk a környezetünket nagyon megterheli. Javaslatuk, hogy közintézményekbe telepítsenek ruhásszekrényeket, amely a használt ruhák cseréjét segítené elő (bemutatkozó videó: lásd lent).

11.c osztály (tagjai: Hummel Vendel, Bertényi Benedek, Celik Alper Fatih, Hunka Róbert): A Scripsit megálmodói. Olyan platformot szeretnének létrehozni, mely segíti a tanulók iskolán belüli együttműködését, támogatja a DÖK szervezetének munkáját (bemutatkozó videó: lásd lent).

Minden csapatunk nagyon lelkesen dolgozott projektjeiken és felnőtt gondolkodással, konstruktívan működtek együtt. Gratulálunk mindannyiuknak. Ez egy verseny is. 24 csapat projektje került értékelésre, 12 csapat jutott tovább a következő fordulóra; tőlünk a 10.a és a 10.c osztályos tanulók. Ők vállalati mentorok segítségével egy hónapja fejlesztik, finomítják munkájukat, hogy november 11-13-i hétvégén ismét megmérettethessék magukat és benne legyenek abban az 5 csapatban, akik további lehetőséget kapnak ötletük továbbfejlesztésére. Örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a projektnek és látjuk, hogy diákjaink mennyi hozzáadott értékkel rendelkeznek már most.

Helyesírási verseny a SZÁSZ-ban!

Büszkék vagyunk tanulóinkra!

Október 19-én megrendelésre kerülő helyi szintű helyesírási versenyen sok tanulók mérettete meg magát! 
Magas részvétel mellett nagyon szép eredményeket értek el a gyerekek!
Gratulálunk MINDENKINEK!

Köszönjük a humán munkaközösség szervező, lebonyolító munkáját!

Sikerek a PROFI-T-ABILITY versenyen!

Sikerek a PROFI-T-ABILITY versenyen!

„Október 18-án megrendezésre került az első PROFI-T-ABILITY Országos Társasjáték Bajnokság budapesti fordulója, mely játékos formában, élmény alapon hoz közelebb fiatalokat a logisztikai szakmához. Az esemény a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja szervezésével valósult meg, és a bajnokság helyszínét az egyik támogató vállalat, a Chep Hungary Kft biztosította.”

forrás: Magyarország első logisztikai társasjátékával népszerűsítették a szakmát | Trade magazin

Tanulónk, Balázs Bálint (12.b) II. helyezést ért el a budapesti fordulón; így bejutott az országos döntőbe. A döntőt Vácott rendezik 2022. november 18-án.

Az előfordulón Bencsik Noémi (12.b) és Sorbán Martin (12.b) is részt vett.

Gratulálunk a teljesítményükhöz és nagyon sok sikert kívánunk Bálintnak a döntőhöz!