TANULMÁNYI VERSENYEK

Gyök2 matematika verseny

2023.04.18-án centrumos matematika versenyen jártunk. 30 induló csapat közül a 10.A-s Gyök2 csapatunk (Dániel Márk, Gál Boglárka, Tunyogi Anna Bíborka ) bekerült az első 8 csapat közé, akik a 2. fordulóban megmérettették magukat. A 2. fordulóra a BGSZC Varga István Közgazdasági Technikumban került sor, ahol csapatunk egy hellyel lemaradva a top 3-ból, a 4. helyet hozta el. Nagyon szépen küzdött a Gyök2-es csapat, pedig a pálya nehezített volt.
Nemcsak matematikával kapcsolatos feladatok voltak, hanem a művészeti (zene, festészet) kérdések is voltak. Szívből gratulálunk!
 
Felkészítő oktatók: Elek Márta és Hora János

Kazinczy-verseny

Március 13-án, hétfőn iskolánkból Szabó Márton, 9.c osztályos tanuló részt vett a Kazinczy – verseny technikumi diákoknak tartott fővárosi döntőjén a Baár–Madas Református Gimnáziumban. A versenyt 57. alkalommal rendezték meg, felkészítő oktató: Szántóné Czecze Enikő, Szücs Katalin.

Vállalkozási verseny 6.0

SIKEREK!! 🙂 ❤ A BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum Vállalkozási verseny 6.0 elnevezéssel centrum szintű versenyt hirdetett. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, a ZÖLD BOLYGÓ nevű csapatunkra, hogy a LEGJOBB CSAPATMUNKA kategóriában különdíjasok lettek.
A csapat tagjai: Turbucz Kata, Metzger Kevin, Gál Boglárka, Tunyogi Anna Bíborka és Hrozik Csaba.
Felkészítő tanáruk: Budai Sándor.
Köszönjük a Keleti Károly Technikum munkatársainak szervező és lebonyolító munkáját!

Lezárult az Unicef pályázat

Döntés. Mindig változást hoz. Pár hónappal ezelőtt 4 tanulónk hozott egy döntést. Mára életük megváltozott. Hatalmas szakmai tudást halmoztak fel, kapcsolati tőkét építettek. Vállalásuk, a learntogo lassan, de biztosan márkanév lesz. Döntünk, azoktól eredményeket várunk. Pár hónappal ezelőtt a 4 tanulónk nagyot álmodott. Az Unicef programjában innovatív ötletükkel a legjobb 6 csapatig meneteltek. A nemzetközi döntőbe másik két csapat jutott ugyan tovább, de vállalkozási ötletük megvalósítására már most új kapuk nyíltak. Mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk! Mindenki támogatását, együttműködésèt köszönjük! Örülünk, hogy az Unicef programjába bekapcsolódhattunk!

Ne felejtsétek: Learntogo, tanulj szabadon! GRATULÁLUNK!!!!!

'Storytelling Challenge' angol nyelvi verseny

‘Storytelling Challenge’ versenyünkön 10 centrumos iskola több,mint 100 diákja dolgozik egy-egy történeten. Öröm látni és hallani, ahogy alakulnak az angol nyelvű történetek!

Szervező: Nagy Éva

Szászos diákok az Országos Deák Nyelvi Versenyen

Büszkék vagyunk, hogy az I. Országos Deák Nyelvi Versenyen 2023 február 14-én az iskolánk több, mint 30 tanulója részt vett 2 angol nyelvi szinten. Szurkolunk a továbbjutásért!

Kazinczy-verseny

Iskolánk tanulói ma (2023 01 23) Kazinczy-versenyen vettek részt.

A verseny a Magyar Kultúra Napjához, a Himnusz születésének 200. évfordulójához is kapcsolódott.

I. helyezett: Szabó Márton (9.c)

II. helyezett: Berkes Gábor (Kk. 12)

Gratulálunk a résztvevőknek!

ANGOL NYELVI KAVALKÁD

Immár hagyomány jelleggel minden évben, novemberben megrendezzük az Angol nyelvi kavalkád névre hallgató helyi szintű versenyünket 9-13. évfolyamos tanulók körében. Az idegen nyelvi munkaközösség szervező munkáját dícséri; idén közel 60 fő tanuló nevezett és ért el nagyon szép eredményt.
Nagyon sokan vettek részt!! Köszönjük a tanulóink lelkes részvételét, azt, hogy fontosnak tartják ezeket a megmérettetéseket és köszönjük a munkaközösség szervező – lebonyolító munkáját!

PROFI-T-ABILITY - VÁC

Hatalmas csaták a PROFI-T-ABILITY váci döntőjén: így zárult az ország első logisztikai társasjáték bajnoksága

Olvass tovább…  

BGSZC szintű helyesírási verseny

Helyesírási verseny-  BGSZC-s diákoknak!

2022. november 15-én megrendezésre került iskolánk humán munkaközössége által szervezett, BGSZC-szintű helyesírási verseny. A versenyen résztvevő diákok mindegyike nagyon szép eredményt ért el, a legkiemelkedőbb teljesítményt pedig az alábbi három tanuló nyújtotta:

1. helyezett: Kiss Csenge, BGSZC Békésy György Technikum

2. helyezett: Takács Ádám, Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

3. helyezett: Kovács Tímea, Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

Gratulálunk a résztvevőknek és tanáraiknak! Köszönjük a humán munkaközösség szervező munkáját!

Unicef - Bootcamp

2022. november 11-13.-i hétvégén 2 csapatunk (Learn-to-go és Lex) részvételével folytatódott a Rajtad áll a jövőd elnevezésű program. A három napos műhelymunka során a csapatok mentoraikkal, iskolai koordinátoraikkal kreatív feladatok megoldásán keresztül dolgozták ki projektjeiket. Az előző időszak kutatómunkáinak eredményeivel foglalkoztak, lehetőségük volt délutáni foglalkozások során további inspirációt szerezni, feltöltődni. A harmadik nap végén 6 csapat jutott tovább az inkubációs szakaszba, a mi iskolánkból a LEARN-TO-GO csapata. Mindenkinek gratulálunk!

Csapataink az UNICEF programjában

Iskolánk 4 csapattal csatlakozott az UNICEF Magyarország Rajtad áll a jövőd! elnevezésű programjához, amelyet az UNICEF immár 4. alkalommal szervezett meg 14-22 év között fiatalok számára a saját jövőjük aktív alakítására való ösztönzés érdekében. A kezdeményezés lényege, hogy a mi társadalmunkat érintő kérdésekre a tanulók adjanak megoldási javaslatokat konkrét termék vagy szolgáltatás tekintetében. Az alábbi 4 témában kutattak tanulóink és készítették el pályázataikat: 10.a osztály (tagjai: Gál Boglárka, Kardos Rebeka Dzsesszika, Szijjártó Lili, Rátkai András): Felismerték azt az élethelyzetet, hogy a diákok gyakran felejtik otthon okmányaikat, buszbérleteiket stb.; ennek megoldására ezért kitaláltak egy karkötőt, mely „QR-kódként” tartalmazza az összes szükséges adatainkat (bemutatkozó videó: lásd lent).

10.c osztály (tagjai: Nagy Dániel, Kovácsevics Alex, Herédi Benedek, Kenderesi Gábor): Projektjükkel szeretnék összekapcsolni a tanárokat és diákokat és együttműködésüket egy új szintre emelni a magánoktatás területén. Megalkották a LEARNTOGO szolgáltatásukat (bemutatkozó videó: lásd lent).

11.a osztály (tagjai: Tengely Anita, Kovács Tímea, Nagy Kornélia Ramóna): Ők a környezetvédelemben gondolkoztak. Felismerték, hogy talán indokolatlanul is sok ruhát használunk, kihasználásuk „gazdaságtalan” és előállításuk a környezetünket nagyon megterheli. Javaslatuk, hogy közintézményekbe telepítsenek ruhásszekrényeket, amely a használt ruhák cseréjét segítené elő (bemutatkozó videó: lásd lent).

11.c osztály (tagjai: Hummel Vendel, Bertényi Benedek, Celik Alper Fatih, Hunka Róbert): A Scripsit megálmodói. Olyan platformot szeretnének létrehozni, mely segíti a tanulók iskolán belüli együttműködését, támogatja a DÖK szervezetének munkáját (bemutatkozó videó: lásd lent).

Minden csapatunk nagyon lelkesen dolgozott projektjeiken és felnőtt gondolkodással, konstruktívan működtek együtt. Gratulálunk mindannyiuknak. Ez egy verseny is. 24 csapat projektje került értékelésre, 12 csapat jutott tovább a következő fordulóra; tőlünk a 10.a és a 10.c osztályos tanulók. Ők vállalati mentorok segítségével egy hónapja fejlesztik, finomítják munkájukat, hogy november 11-13-i hétvégén ismét megmérettethessék magukat és benne legyenek abban az 5 csapatban, akik további lehetőséget kapnak ötletük továbbfejlesztésére. Örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a projektnek és látjuk, hogy diákjaink mennyi hozzáadott értékkel rendelkeznek már most.

Helyesírási verseny a SZÁSZ-ban!

Büszkék vagyunk tanulóinkra!

Október 19-én megrendelésre kerülő helyi szintű helyesírási versenyen sok tanulók mérettete meg magát! 
Magas részvétel mellett nagyon szép eredményeket értek el a gyerekek!
Gratulálunk MINDENKINEK!

Köszönjük a humán munkaközösség szervező, lebonyolító munkáját!

Sikerek a PROFI-T-ABILITY versenyen!

Sikerek a PROFI-T-ABILITY versenyen!

„Október 18-án megrendezésre került az első PROFI-T-ABILITY Országos Társasjáték Bajnokság budapesti fordulója, mely játékos formában, élmény alapon hoz közelebb fiatalokat a logisztikai szakmához. Az esemény a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja szervezésével valósult meg, és a bajnokság helyszínét az egyik támogató vállalat, a Chep Hungary Kft biztosította.”

forrás: Magyarország első logisztikai társasjátékával népszerűsítették a szakmát | Trade magazin

Tanulónk, Balázs Bálint (12.b) II. helyezést ért el a budapesti fordulón; így bejutott az országos döntőbe. A döntőt Vácott rendezik 2022. november 18-án.

Az előfordulón Bencsik Noémi (12.b) és Sorbán Martin (12.b) is részt vett.

Gratulálunk a teljesítményükhöz és nagyon sok sikert kívánunk Bálintnak a döntőhöz!